Twarożek "wspomnienie wiosny"- pyszny dodatek do pieczywa
2020-08-24
łatwy
15 min
4
Twarożek "wspomnienie wiosny"- to znakomity przepis na dodatek do pieczywa. Najlepiej smakuje na śniadanie ze świeżą kajzerką i kubkiem kakao lub kawy zbożowej na mleku. Pamiętajmy, aby nie wyrzucać liści rzodkiewki, są one równie smaczne i zdrowe, co korzenie i znakomicie urozmaicają smak twarożku.
SKŁADNIKI
- 1 kostka półtłustego twarogu
- kilka rzodkiewek razem z liśćmi
- 3 gałązki koperku
- 2 łyżki śmietany
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Twaróg rozgnieść widelcem i dokładnie wymieszać ze śmietaną.
- Rzodkiewki i koper dokładnie umyć i osuszyć, a następnie posiekać drobno.
- Warzywa dodać do twarogu, przyprawić do smaku i wymieszać.
Świeże zioła w kuchni. Aromatyczne i zdrowe dodatki do potraw