Tatar ze śledzi po stegieńsku
      2021-11-23
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          15 min
      
      
        
          4
      
    Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Tatar ze śledzi w kolorze łososia to pyszna i zdrowa przekąska. A cała tajemnica dobrego tatara śledziowego tkwi w bardzo drobnym pokrojeniu składników. Przepis na tego tatara pochodzi od Pani Urszuli, szefowej Baru Bosmańskiego w Stegnie. Relacji z pobytu w Stegnie i Jantarze można posłuchać w Lecie z Radiem w radiowej Jedynce.
SKŁADNIKI
- solone śledzie czerwone à la łosoś (po 1 sporym na osobę)
- nieduży słoik korniszonów
- 1 duża cebula biała
- pieprz
- przyprawa maggi
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Śledzie czerwone à la łosoś siekamy lub kroimy na bardzo małe kawałeczki.
- Dodajemy poszatkowane w drobną kostkę korniszony oraz białą cebulę.
- Doprawiamy pieprzem i maggi. Mieszamy.
Moczenie śledzi: jak namoczyć śledzie?
    
    
    
    
 
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        