Tatar ze śledzi po stegieńsku

2021-11-23
Tatar ze śledzi po stegieńsku
Autor: Shutterstock Tatar ze śledzia to  doskonała przekąska - łatwa do przygotowania i zdrowa.
łatwy
15 min
4

Dieta bezglutenowa

Dieta niskokaloryczna

Tatar ze śledzi w kolorze łososia to pyszna i zdrowa przekąska. A cała tajemnica dobrego tatara śledziowego tkwi w bardzo drobnym pokrojeniu składników.  Przepis na tego tatara pochodzi od Pani Urszuli, szefowej Baru Bosmańskiego w Stegnie. Relacji z pobytu w Stegnie  i Jantarze można posłuchać w Lecie z Radiem w radiowej Jedynce.

SKŁADNIKI

  • solone śledzie czerwone à la łosoś (po 1 sporym na osobę)
  • nieduży słoik korniszonów
  • 1 duża cebula biała
  • pieprz
  • przyprawa maggi

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Śledzie czerwone à la łosoś siekamy lub kroimy na bardzo małe kawałeczki.
  • Dodajemy poszatkowane w drobną kostkę korniszony oraz białą cebulę.
  • Doprawiamy pieprzem i maggi. Mieszamy.
Moczenie śledzi: jak namoczyć śledzie?
Redakcja
więcej