Tatar ze śledzi po stegieńsku
2021-11-23
łatwy
15 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Tatar ze śledzi w kolorze łososia to pyszna i zdrowa przekąska. A cała tajemnica dobrego tatara śledziowego tkwi w bardzo drobnym pokrojeniu składników. Przepis na tego tatara pochodzi od Pani Urszuli, szefowej Baru Bosmańskiego w Stegnie. Relacji z pobytu w Stegnie i Jantarze można posłuchać w Lecie z Radiem w radiowej Jedynce.
SKŁADNIKI
- solone śledzie czerwone à la łosoś (po 1 sporym na osobę)
- nieduży słoik korniszonów
- 1 duża cebula biała
- pieprz
- przyprawa maggi
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Śledzie czerwone à la łosoś siekamy lub kroimy na bardzo małe kawałeczki.
- Dodajemy poszatkowane w drobną kostkę korniszony oraz białą cebulę.
- Doprawiamy pieprzem i maggi. Mieszamy.
Moczenie śledzi: jak namoczyć śledzie?