Tartinki z chipsów z sera w trzech smakach

Tartinki z chipsów z sera w trzech smakach
Autor: materiały prasowe Tartinki to najlepsza przekąska na imprezę
łatwy
20 min
4

Podajemy przepis na tartinki w trzech smakach, idealne na imprezę! Zazwyczaj robimy tartinki z chleba tostowego, jednak ci, którzy unikają pieczywa, mogą spróbować chipsów z sera Crispy Natural. Łączone z wyrazistymi składnikami takimi jak pasta rybna, pasta ze szpinakiem, twarożek z ziołami, serowe tartinki mogą być hitem wieczoru – ulubioną przekąską gości.

SKŁADNIKI

  • 2 opakowania chipsów z sera Crispy Natural
  • 1 małe opakowanie pasty z łososia w tubce
  • 50 g delikatnego serka twarożkowego
  • 2 łyżki pokrojonego drobno szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1 garść umytego i wysuszonego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na chipsy z sera nakładamy pastę z łososia i pierwsze kanapki są gotowe. Serek mieszamy ze szczypiorkiem i przyprawami, aż do momentu, gdy będzie miał gładką konsystencję.
  • Nakładamy grubą warstwę na chipsy z sera. To wariant drugi. Czosnek rozdrabniamy w przyrządzie i razem z masłem i szpinakiem wrzucamy na małą patelnię.
  • Smażymy na średnim ogniu ok. 4 min, często mieszając. Następnie rozdrabniamy mikserem do uzyskania kremowej konsystencji. Po czym nakładamy grubą warstwę na chipsy z sera. To propozycja trzecia.
Materiały prasowe
więcej