Tartinki z chipsów z sera w trzech smakach
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Podajemy przepis na tartinki w trzech smakach, idealne na imprezę! Zazwyczaj robimy tartinki z chleba tostowego, jednak ci, którzy unikają pieczywa, mogą spróbować chipsów z sera Crispy Natural. Łączone z wyrazistymi składnikami takimi jak pasta rybna, pasta ze szpinakiem, twarożek z ziołami, serowe tartinki mogą być hitem wieczoru – ulubioną przekąską gości.
SKŁADNIKI
- 2 opakowania chipsów z sera Crispy Natural
- 1 małe opakowanie pasty z łososia w tubce
- 50 g delikatnego serka twarożkowego
- 2 łyżki pokrojonego drobno szczypiorku
- sól
- pieprz
- 1 garść umytego i wysuszonego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na chipsy z sera nakładamy pastę z łososia i pierwsze kanapki są gotowe. Serek mieszamy ze szczypiorkiem i przyprawami, aż do momentu, gdy będzie miał gładką konsystencję.
- Nakładamy grubą warstwę na chipsy z sera. To wariant drugi. Czosnek rozdrabniamy w przyrządzie i razem z masłem i szpinakiem wrzucamy na małą patelnię.
- Smażymy na średnim ogniu ok. 4 min, często mieszając. Następnie rozdrabniamy mikserem do uzyskania kremowej konsystencji. Po czym nakładamy grubą warstwę na chipsy z sera. To propozycja trzecia.