Sos chrzanowy z jajkami: dodatek do wędlin lub samodzielna przekąska
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          15 min
      
      
        
          4
      
    Sos chrzanowy z siekanymi jajkami, który można też podać jako zakąskę, stanowić może też dobry dodatek do wędlin i mięs na wielkanocnym stole. Tak czy inaczej jest pyszny i zdrowy, warto go więc przygotować nawet bez okazji, nie tylko na święta.
SKŁADNIKI
- słoiczek chrzanu
 - 8 jajek na twardo
 - 4 łyżki śmietany
 - 4 łyżki majonezu
 - sól, pieprz
 - koperek do dekoracji
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka kroimy w drobniutką kosteczkę, dodajemy majonez, śmietanę oraz chrzan i delikatnie mieszamy.
 - Solimy wedle uznania. Podajemy w białych miseczkach, ozdabiamy liśćmi koperku.