Pyszna pasta z makreli do pieczywa: prosty przepis
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Makrela obfituje w witaminę A niezbędną dla prawidłowego widzenia i potrzebną skórze. Jest też dobrym źródłem żelaza koniecznego do wytwarzania hemoglobiny. Pastę z makreli jemy na chlebie bez masła czy innych smarowideł - ryba sama w sobie jest już wystarczająco tłusta!
SKŁADNIKI
- tuszka makreli wędzonej
- 30 dag białego półtłustego sera
- pęczek koperku lub szczypiorku
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rybę dokładnie oczyść z ości i podziel na kawałki.
- Zmiksuj z białym serem (można też rozgnieść widelcem i wymieszać z serem trzykrotnie mielonym).
- Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj posiekaną zieleninę, wymieszaj. Podawaj z pełnoziarnistym chlebem.