Przerażająco smaczna przekąska. Sprawdzi się nie tylko na Halloween
Dieta wegetariańska
Planujesz przyjęcie z okazji Halloween? Zachwyć swoich najbliższych przerażającymi przekąskami. Te czosnkowe oczy wyglądają zniewalająco, są proste w przygotowaniu i dodatkowo obłędnie smakują. Podawaj je z tym niesamowitym sosem i rozkoszuj sie smakiem i aromatem.
Halloweenowa przekąską w kilka chwil. Zachwyć swoich gości
Te przerażające czosnkowe oczy są nieziemsko smaczne i proste w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się na każdą straszną imprezę. To idealny przykład przekąski, która łączy w sobie niesamowity wygląd z prostotą przygotowania i nieziemskim smakiem - tego trzeba spróbować.
Nasze kuleczki wychodzą kremowe i wyraziste. Smak głównie nadaje im czosnek i ser. Serek kremowy zapewnia delikatność i aksamitność. Co więcej, oliwka w środku służy nie tylko jako dekoracja. Jej słono-kwaśny smak idealnie pasuje do łagodnego serka.
Co do halloweenowych oczu? Ten dip idealnie będzie pasował
Do naszych oczu warto przygotować dip szczypiorkowy. Jego smak idealne równoważy czosnkową intensywność kulek. Ciekawym pomysłem może być również ułożenie naszych kuleczek na czerwonym sosie pomidorowym, dzięki czemu wyglądają jak "pływające we krwi".
Wystarczy kilka składników, by przygotować ten niesamowicie wyglądający posiłek. To idealny sposób na Halloween czy imprezę tematyczną. Zaskocz wszystkich prostą przekąską, która smakuje wybornie. Goście będą pstrykać jej zdjęcia i zajadać się na 102. Jeśli chcemy, nasze kulki możemy również owinąć szynką, dla ciekawszego efektu.
SKŁADNIKI
- Na kulki:
- 250 g serka kremowego
- 2–3 ząbki czosnku
- 100 g startego sera żółtego
- 1 łyżka majonezu
- sól i pieprz do smaku
- ok. 20 czarnych oliwek
- trochę słodkiej papryki w proszku
- Dip szczypiorkowy
- 200 g kwaśnej śmietany
- 2–3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz
- szczypta czosnku granulowanego
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W misce mieszamy serek kremowy, czosnek, starty ser, majonez, sól i pieprz.
- Wstawiamy całość do lodówki na około 15 minut.
- Nabieramy po łyżeczce masy, spłaszczamy w dłoni i układamy na środku oliwkę.
- Oliwkę oblepiamy dokładnie, formując kulkę.
- Paprykę rozdrabniamy z odrobiną wody i cienkim pędzelkiem rysujemy "krwawe żyłki".
- Wszystkie składniki do dipu mieszamy w miseczce.