Przepis na pastę rybną z makreli, marchewki i koziego sera
2021-03-29

łatwy
0 min
4
Pasty do pieczywa możemy przyrządzać praktycznie ze wszystkiego począwszy od klasycznej pasty z twarożku i jajek, a kończąc na bakłażanie, suszonych pomidorach czy cieciorce. Podane ze świeżo upieczonym chlebem razowym będą idealną przekąską. Dziś proponujemy pastę z makreli z dodatkiem marchewki i koziego sea.
SKŁADNIKI
- 1 marchewka
- 200 g makreli wędzonej
- 50 g twarożku koziego
- 1 łyżka majonezu
- kiełki rzodkiewki
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Makrele oczyszczamy z ości, i rozdrobnioną wkładamy do miseczki.
- Dodajemy startą marchewką, ser i majonez. Mieszamy i doprawiamy.
- Na koniec dodajemy kiełki. Smacznego.