Przepis na pastę rybną z makreli, marchewki i koziego sera

2021-03-29
Pasta z makreli z marchewką i kozim serem
Autor: Shutterstock Pasta z makreli z marchewką i kozim serem to znakomity dodatek do świeżego pieczywa.
łatwy
0 min
4

Pasty do pieczywa możemy przyrządzać praktycznie ze wszystkiego począwszy od klasycznej pasty z twarożku i jajek, a kończąc na bakłażanie, suszonych pomidorach czy cieciorce.  Podane ze świeżo upieczonym chlebem razowym będą idealną przekąską. Dziś proponujemy pastę z makreli z dodatkiem marchewki i koziego sea.

SKŁADNIKI

  • 1 marchewka
  • 200 g makreli wędzonej
  • 50 g twarożku koziego
  • 1 łyżka majonezu
  • kiełki rzodkiewki
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Makrele oczyszczamy z ości, i rozdrobnioną wkładamy do miseczki.
  • Dodajemy startą marchewką, ser i majonez. Mieszamy i doprawiamy.
  • Na koniec dodajemy kiełki. Smacznego.