Przepis na pastę rybną z makreli, marchewki i koziego sera

2020-10-23
Pasta z makreli z marchewką i kozim serem
Autor: Shutterstock Pasta z makreli z marchewką i kozim serem to znakomity dodatek do świeżego pieczywa.
łatwy
0 min
4

Pasty do pieczywa możemy przyrządzać praktycznie ze wszystkiego począwszy od klasycznej pasty z twarożku i jajek, a kończąc na bakłażanie, suszonych pomidorach czy cieciorce.  Podane ze świeżo upieczonym chlebem razowym będą idealną przekąską. Dziś proponujemy pastę z makreli z dodatkiem marchewki i koziego sea.

Składniki

1 marchewka

200 g makreli wędzonej

50 g twarożku koziego

1 łyżka majonezu

kiełki rzodkiewki

sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

Makrele oczyszczamy z ości, i rozdrobnioną wkładamy do miseczki.

Dodajemy startą marchewką, ser i majonez. Mieszamy i doprawiamy.

Na koniec dodajemy kiełki. Smacznego.