Przepis na majonez buraczkowy o delikatnym smaku i pięknym wyglądzie
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Majonez buraczkowy to zupełnie nowa jakość. Zrobisz go samodzielnie w 10 minut, a jak spróbujesz - będziesz go robić częściej. Delikatniejszy w smaku niż majonez bez dodatków, o pięknym kolorze, idealnie ożywia potrawy i dodaje im smaku.
SKŁADNIKI
- 1 wcześniej upieczony lub ugotowany spory burak
- 3 łyżki majonezu
- ząbek czosnku lub łyżeczka chrzanu
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Buraka zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach albo rozdrobnić blenderem.
- Wymieszać z majonezem, czosnkiem przepuszczonym przez praskę lub chrzanem.
- Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem, bo słodki burak złagodzi smak majonezu.