Pomidory faszerowane twarogiem - przepis na pyszną przekąskę

Pomidory faszerowane twarogiem
Autor: Shutterstock Pomidory nadziewane twarogiem doskonała przekąska w upalny dzień.
łatwy
15 min
4

Pomidory nadziewane twarogiem to oryginalna przystawka, która powinna przypaść do gustu wszystkim miłośnikom tego bogatego w potas warzywa. Sprawdź, jak je zrobić.

SKŁADNIKI

  • 8 pomidorów
  • szklanka zmielonego twarogu
  • szklanka ugotowanego szpinaku
  • biała część pora
  • łyżeczka masła
  • sól

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pomidory umyj, zetnij z wierzchu gruby plaster i wydrąż.
  • Farsz: posiekanego pora podduś na maśle, dodaj rozdrobniony szpinak i chwilę podgrzewaj. Wystudź, połącz w serem i dopraw.
  • Napełnij farszem wydrążone pomidory.
  • Podawaj na zimno lub wstaw na 5 minut do gorącego piekarnika.