Pomidory faszerowane jajkami: przepis

2021-03-29
izabella
Pomidory faszerowane jajkami: przepis
Autor: Shutterstock Pomidory faszerowane jajkami doskonale się prezentują i smakują, można je przygotować na wielkanocne śniadanie.
łatwy
15 min
4

Pomidory można w prosty sposób przyrządzić na wiele sposobów, tym razem proponujemy nadziewane farszem z jajek. Taka potrawa jest nie tylko smaczna, ale i bardzo efektownie prezentuje się na stole. Doskonały pomysł na wiosenny i letni lunch, a także na wielkanocne śniadanie.

SKŁADNIKI

  • dojrzałe pomidory
  • jajka ugotowane na twardo
  • majonez
  • koperek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Odkrawamy wierzchy pomidorów, wydrążamy miąższ i lekko solimy.
  • Następnie przygotowujemy nadzienie: jajka ugotowane na twardo mielimy, a następnie mieszamy z majonezem i koperkiem. Lekko solimy i dodajemy pieprzu do smaku.
  • Tak przygotowanym farszem napełniamy pomidory.
  • Podajemy na zimo, po przygotowaniu od razu zjadamy!
izabella