Pomidory faszerowane jajkami: przepis
2021-03-29

łatwy
15 min
4
Pomidory można w prosty sposób przyrządzić na wiele sposobów, tym razem proponujemy nadziewane farszem z jajek. Taka potrawa jest nie tylko smaczna, ale i bardzo efektownie prezentuje się na stole. Doskonały pomysł na wiosenny i letni lunch, a także na wielkanocne śniadanie.
SKŁADNIKI
- dojrzałe pomidory
- jajka ugotowane na twardo
- majonez
- koperek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Odkrawamy wierzchy pomidorów, wydrążamy miąższ i lekko solimy.
- Następnie przygotowujemy nadzienie: jajka ugotowane na twardo mielimy, a następnie mieszamy z majonezem i koperkiem. Lekko solimy i dodajemy pieprzu do smaku.
- Tak przygotowanym farszem napełniamy pomidory.
- Podajemy na zimo, po przygotowaniu od razu zjadamy!