Polędwiczka cielęca z musem brokułowym: przepis na przystawkę na karnawałowe party

Polędwiczka cielęca z musem brokułowym
Autor: Shutterstock Polędwiczka cielęca z musem brokułowym - pyszna przystawka na karnawałowe party.
średni
40 min
4

Polędwiczka cielęca z musem brokułowym - ta przystawka na pewno zachwyci gości karnawałowego przyjęcia.

Polecamy również: Sałatka makaronowa z krewetkami, Mostek cielęcy z kasztanami oraz Szybkie i pyszne przekąski sylwestrowe

Sprawdź także >>> Co pić w święta, sylwestra i w karnawale, by nie utyć?

SKŁADNIKI

  • 400 g polędwiczki cielęcej
  • 1 brokuł
  • 100 g sera ricotta
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • oliwa
  • 3 łyżki musztardy dijon
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 2 łyżeczki suszonych pomidorów w proszku
  • pieprz kolorowy w młynku
  • sól morska w młynku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Polędwiczkę pokrój w plastry, oprósz suszonymi pomidorami, posmaruj oliwą i 1 łyżką musztardy, odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Gdy się zamarynuje, usmaż.
  • Brokuł ugotuj, wystudź, zmiksuj razem z serem ricotta, dopraw bazylią, świeżo mielonym pieprzem i solą morską.
  • Tak przygotowany mus szprycą nałóż na usmażone kotleciki z polędwiczki cielęcej.

    Przygotuj sos. Jogurt wymieszaj z pozostałą musztardą dijon, dopraw do smaku pieprzem i solą.