Pieczarki portobello z cebulą i serem
2021-03-29
łatwy
35 min
4
Faszerowane pieczarki portobello z grilla są znakomitą alternatywą dla mięs z rusztu. Proponujemy przepis na pieczarki portobello nadziewane cebulą i serem - najprostsze i chyba najpyszniejsza wersja faszerowanych kapeluszy. Warto spróbować portobello z aromatycznym serem cheddar, który świetnie podkreśli słodkawy smak cebuli.
ZOBACZ WIDEO i poznaj zalety pieczarek portobello!
SKŁADNIKI
- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- 5 dag żółtego sera cheddar lub innego
- sól
- pieprz
- oliwa
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki dobrze umyć.
- Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej na złoty kolor drobno pokrojoną cebulę. Dodać pokrojone trzonki pieczarek. Dodać przyprawy i podusić chwilę.
- Przygotowanym farszem napełnić kapelusze i posypać startym serem.
- Pieczarki ułożyć na aluminiowej tacce i owinąć folią aluminiową. Piec na grillu ok. 15 minut.