Pieczarki portobello z cebulą i serem

2021-03-29
Pieczarki portobello z cebulą i serem
Autor: Shutterstock Pieczarki portobello z cebulą i serem
łatwy
35 min
4

Faszerowane pieczarki portobello z grilla są znakomitą alternatywą dla mięs z rusztu. Proponujemy przepis na pieczarki portobello nadziewane cebulą i serem - najprostsze i chyba najpyszniejsza wersja faszerowanych kapeluszy. Warto spróbować portobello z aromatycznym serem cheddar, który świetnie podkreśli słodkawy smak cebuli. 

ZOBACZ WIDEO i poznaj zalety pieczarek portobello!

SKŁADNIKI

  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 5 dag żółtego sera cheddar lub innego
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pieczarki dobrze umyć.
  • Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej na złoty kolor drobno pokrojoną cebulę. Dodać pokrojone trzonki pieczarek. Dodać przyprawy i podusić chwilę.
  • Przygotowanym farszem napełnić kapelusze i posypać startym serem.
  • Pieczarki ułożyć na aluminiowej tacce i owinąć folią aluminiową. Piec na grillu ok. 15 minut.