Pasta z fasoli: przepis na pyszny dodatek do pieczywa lub warzyw
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Pasta z białej fasoli to zdrowy dodatek do pieczywa lub warzyw - można ją bowiem podawać jako dip. Pasta dostarczy organizmowi wielu cennych składników, które zawiera fasola. Jeśli nie mamy czasu gotować fasoli, możemy sięgnąć po fasolę z puszki.
SKŁADNIKI
- 1 szklanka białej fasoli (suchej)
- pół słoiczka suszonych pomidorów
- sok z całej cytryny
- przyprawy: pieprz, wędzona papryka w proszku, tymianek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ugotuj szklankę białej fasoli według przepisu z opakowania.
- Następnie przełóż do blendera, dodaj pół słoiczka suszonych pomidorów i wszystko zblenduj.
- Do masy dodaj sok z cytryny, pieprz, wędzoną paprykę w proszku i tymianek.
- Wymieszaj składniki. Podawaj pastę na kanapce lub jako dip do warzyw.