Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem

Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem
Autor: Shutterstock Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem to świetna propozycja na przekąskę do wina.
łatwy
10 min
4

Pasty twarogowe – niedrogie, błyskawiczne i smaczne. Odpowiednio podane – także efektowne! Jako przekąski podczas wieczornych posiedzeń (do piwa lub musującego wina) lub kolorowe śniadania. Proponujemy pastę z łososiem i koperkiem - aromatyczną i bardzo zdrową. Ta pasta świetnie smakuje z prosecco lub szprycerem z białego wina (z wodą gazowaną i lodem).

SKŁADNIKI

  • pół kostki twarogu
  • 50 g wędzonego łososia
  • łyżka posiekanego koperku
  • cytryna podzielona na ósemki
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Składniki wymieszać, rozdrabniając łososia, ale bez ucierania na gładką masę, doprawić.
  • Podawać na białym pieczywie, ozdabiać gałązką koperku i świeżo zmielonym pieprzem.
  • Do każdej porcji dodać kawałek cytryny.