Pasta twarogowa z wędzonym łososiem i koperkiem
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Pasty twarogowe – niedrogie, błyskawiczne i smaczne. Odpowiednio podane – także efektowne! Jako przekąski podczas wieczornych posiedzeń (do piwa lub musującego wina) lub kolorowe śniadania. Proponujemy pastę z łososiem i koperkiem - aromatyczną i bardzo zdrową. Ta pasta świetnie smakuje z prosecco lub szprycerem z białego wina (z wodą gazowaną i lodem).
SKŁADNIKI
- pół kostki twarogu
- 50 g wędzonego łososia
- łyżka posiekanego koperku
- cytryna podzielona na ósemki
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Składniki wymieszać, rozdrabniając łososia, ale bez ucierania na gładką masę, doprawić.
- Podawać na białym pieczywie, ozdabiać gałązką koperku i świeżo zmielonym pieprzem.
- Do każdej porcji dodać kawałek cytryny.