Ogórkowe wieżyczki z nadzieniem rzodkiewkowym - efektowna i lekka przystawka
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          15 min
      
      
        
          4
      
    To bardzo łatwa w przygotowaniu, smaczna i jednocześnie bardzo efektowna przekąska. Ogórkowe wieżyczki bardzo ładnie wyglądają na stole. Sprawdzą się zwłaszcza w sezonie, kiedy mamy najlepsze świeże warzywa.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 2 długie ogórki
 - 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego
 - 0,5 pęczka szczypiorku
 - 6 rzodkiewek
 - 0,5 jabłka
 - sól i pieprz
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ogórki obrać i pokroić na kawałki o długości ok 4 cm. Wydrążyć łyżeczką środek pozostawiając dno.
 - Szczypiorek posiekać drobno, jabłko i rzodkiewkę (2 zostawić do dekoracji) umyć i zetrzeć na tarce.
 - Jabłko, rzodkiewkę i szczypiorek wymieszać z serkiem i przyprawić do smaku. Ogórki wypełnić farszem. Udekorować plasterkami rzodkiewek.