Mini pizze z cukinii. Genialna przekąska low carb

Mini pizze z cukinii. Genialna przekąska low carb
Autor: Shutterstock Mini pizze z cukinii są łatwe do błyskawicznego przygotowania i po prostu pyszne
łatwy
15 min
4

Dieta bezglutenowa

Mini pizze z cukinii to przekąska idealna dla osób na diecie low carb, ale warto jej spróbować nawet gdy nie jesteś na tej diecie. Przygotowuje się ją błyskawicznie, a radość jedzenia jest  wielka

Zobacz naszą galerię z przepisami na dania obiadowe z cukinii

SKŁADNIKI

  • 2 duże cukinie
  • ½ szklanki niskowęglowodanowego sosu pomidoroweg
  • o 1 łyżeczka oregano
  • 2 szklanki sera mozzarella
  • ¼ szklanki parmezanu
  • dodatki do pizzy według potrzeb

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rozgrzać piekarnik do 180°C. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić.
  • Cukinię pokroić w plastry o grubości 2-3 cm i ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia.
  • Posmarować plastry cukinii sosem pomidorowym, posypać oregano, oboma rodzajami sera i obłożyć ulubionymi dodatkami do pizzy.
  • Piec co najmniej 5 min - do miękkości cukinii i aż ser będzie roztopiony.
CUKINIA: Dlaczego warto ją jeść? Co można zrobić z cukinii?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej