Miętowy groszek - pyszny dodatek do obiadu z zielonego grochu
2021-11-15
łatwy
10 min
4
Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Zielony groszek na ciepło jest smaczny i pasuje do wielu dań. Proponujemy dziś miętowy groszek, jarzynkę na ciepło pachnąca miętą.
SKŁADNIKI
- 2 szklanki zielonego groszku (może być świeży lub mrożony)
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Groszek ugotować w osolonej wodzie. Wystarczy 4-5 minut. Odcedzić, dodać masło i miętę i wymieszać.
- Doprawić solą i pieprzem.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska