Miętowy groszek - pyszny dodatek do obiadu z zielonego grochu
      2021-11-15
      
          
      
    
    
    
    
    
   
                  
          
          łatwy
      
      
        
          10 min
      
      
        
          4
      
    Dieta bezglutenowa
Dieta niskokaloryczna
Zielony groszek na ciepło jest smaczny i pasuje do wielu dań. Proponujemy dziś miętowy groszek, jarzynkę na ciepło pachnąca miętą.
SKŁADNIKI
- 2 szklanki zielonego groszku (może być świeży lub mrożony)
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Groszek ugotować w osolonej wodzie. Wystarczy 4-5 minut. Odcedzić, dodać masło i miętę i wymieszać.
- Doprawić solą i pieprzem.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
 
            
         
            
         
            
        ![Jajka faszerowane schabem, przepis Konrada Gacy - na Wielkanoc i nie tylko [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-Jq8s-QS8o-CCBZ_jajka-faszerowane-schabem-przepis-konrada-gacy-na-wielkanoc-i-nie-tylko-wideo-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
        ![Portobello nadziewane kukurydzą i papryką [WIDEO]](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-dBJK-KmNE-BQ4a_pieczarki-portobello-z-kukurydza-320x213.jpg) 
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        