Masełko czosnkowe z tymiankiem

2021-03-29
Masełko czosnkowe z tymiankiem
Autor: Shutterstock Masełko smakowe to pyszny dodatek do grzanek lub steków
łatwy
15 min
4

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo wzbogaci aromat potrawy i podnosi jego walory smakowe.

SKŁADNIKI

  • 1-2 ząbki czosnku
  • 10 dag miękkiego masła
  • 2 łyżeczki posiekanego tymianku
  • 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
  • 2-3 łyżki posiekanej natki
  • szczypta mielonego pieprzu
  • sól do smaku
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sól.
  • Zmiksować z pozostałymi składnikami.
  • Schładzać w lodówce przez 1-2 godziny.
  • Podawać do pieczywa lub jako dodatek do mięs.