Kukurydza z grilla z masłem czosnkowym

2021-03-29
przepis_na_grilla_kukurydza_z.jpg
Autor: Shutterstock Idealna letnia przekąska - kukurydza z grilla
łatwy
15 min
4

Gorąca kukurydza w kolbach z masłem czosnkowym to nieodłączny element każdego grilla. To świetny dodatek do mięsa i warzyw, tworzący razem przepyszną całość. Gorąca kukurydza jest do tego łatwa do przygotowania, a jej smak jest niezastąpiony.

 

SKŁADNIKI

  • 4 kukurydze w kolbach
  • 1 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kolby kukurydzy umyj. Jeśli mają liście oderwij je delikatnie, aby nie naruszyć kolby.
  • Zawiń kolby w folię aluminiową i ułóż na rozgrzanym grillu.
  • Piecz ok.30 minut, obracając kukurydzę co jakiś czas.
  • W międzyczasie do miseczki przełóż masło i dodaj przeciśnięty czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj.
  • Upieczone kolby kukurydzy odwiń z folii i posmaruj masłem czosnkowym.
Redakcja
więcej