Kukurydza z grilla z masłem czosnkowym
2021-03-29

łatwy
15 min
4
Gorąca kukurydza w kolbach z masłem czosnkowym to nieodłączny element każdego grilla. To świetny dodatek do mięsa i warzyw, tworzący razem przepyszną całość. Gorąca kukurydza jest do tego łatwa do przygotowania, a jej smak jest niezastąpiony.
SKŁADNIKI
- 4 kukurydze w kolbach
- 1 łyżki masła
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kolby kukurydzy umyj. Jeśli mają liście oderwij je delikatnie, aby nie naruszyć kolby.
- Zawiń kolby w folię aluminiową i ułóż na rozgrzanym grillu.
- Piecz ok.30 minut, obracając kukurydzę co jakiś czas.
- W międzyczasie do miseczki przełóż masło i dodaj przeciśnięty czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj.
- Upieczone kolby kukurydzy odwiń z folii i posmaruj masłem czosnkowym.