Kiełbasa w cieście - swietna przekąska z ciasta francuskiego i cienkiej kiełbasy
2021-03-29
łatwy
0 min
4
Kiełbasa w cieście to szybka do przygotowania i niedroga przekąska zachwyca smakiem i chrupkością. Przygotujesz ją w 5 minut, a po kolejnych 20 wyjmiesz z piekarnika prawdziwy rarytas.
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 1 płat mrożonego ciasta francuskiego
- 0,5 kg cienkiej kiełbasy
- 1 jajko
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciasto rozmrozić, a z kiełbasy zdjąć osłonkę.
- Zawinąć kiełbasę w ciasto, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.
- Piec w temperaturze 220 st. C. około 20 min.
- Kiedy się przyrumieni wyjąć z piekarnika i pokroić.
- Podawać z ulubionym sosem.