Kanapki z serkiem, boczkiem i pomidorami
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Kanapki z serkiem, boczkiem i pomidorami to doskonała przekąska na każdą porę dnia - błyskawiczna w przygotowaniu i niezwykle pożywna.
SKŁADNIKI
- 1 długa bagietka lub dwie mniejsze
- 100 g - kostka dowolnego serka topionego np. Złotego Ementalera
- 100 g wędzonego boczku
- 1 duży pomidor lub dwa mniejsze
- kilka gałązek cebuli dymki z korzeniem
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
Bagietkę kroimy na 1 cm kawałki.
Pomidora parzymy wrzątkiem, ściągamy skórę lub jeśli jemy pomidora ze skórą – opłukujemy go tylko pod bieżącą wodą i kroimy w cienkie półplasterki, podobnie jak cebulę.
Boczek kroimy w cienkie plastry.
Na każdej kanapeczce posmarowanej serkiem topionym układamy kolejno boczek, pomidora i cebulę.