Jajka przepiórcze w sosie majonezowym - na zimno
2021-03-29

łatwy
15 min
4
Jajka przepiórcze mają wiele walorów zdrowotnych i znakomity smak. Warto po nie sięgać, nawet jeśli nie jesteśmy alergikami uczulonymi na jaja kurze. Jajka przepiórcze, podobnie jak te kurze, znakomicie smakują podawane na zimno - z sosem majonezowym.
SKŁADNIKI
- 10 jajek przepiórczych
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ogórki konserwowe
- 6 grzybków marynowanych
- 2 łyżki groszku konserwowego
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół.
- Ogórki i grzybki pokroić w drobną kostkę, wymieszać z majonezem, jogurtem i groszkiem, doprawić solą i pieprzem.
- Na talerz nałożyć sos, na wierzchu układać połówki jajek.