Jajka przepiórcze w sosie koperkowym - na ciepło
2021-03-29

łatwy
15 min
4
Jajka przepiórcze są bardzo zdrowe i łatwe w przygotowaniu. Można je podawać z różnymi dodatkami - na przykład z sosami. Serwowane na zimno lub ciepło mogą urozmaicić wielkanocne menu. Na przykład podane na ciepło - z sosem koperkowym
SKŁADNIKI
- 10 jajek przepiórczych
- 2 łyżeczki masła
- 2 łyżeczki mąki
- pół pęczka koperku
- ok. 2 szklanek mleka
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Jajka ugotować i obrać ze skorupki. Mleko wlać do rondelka, dodać umyty i drobno posiekany koperek i masło. Podgrzewać, aż masło się rozpuści.
- Dodać mąkę, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aż zacznie gęstnieć. Doprawić solą i pieprzem, włożyć ugotowane jajka.