Dip ziołowy z twarożku
2021-03-29

łatwy
10 min
4
Dipy, czyli maczanki, można bez dużego ryzyka przyprawiać na różne sposoby według własnych pomysłów. Latem czy na wiosnę jest to danie atrakcyjne - kusi kolorami i obiecuje dużą dawkę witamin. W dodatku łatwe. Przygotowuje się je w 15 minut.
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie kremowego serka twarogowego
- 1 mały jogurt
- 1 małe opakowanie śmietany 12%
- pęczek koperku i szczypiorku
- ząbek czosnku
- sól i pieprz mielony
- oraz świeże warzywa pokrojone w słupki lub cząstki: marchew, ogórek, papryka, pomidory, rzodkiewki, seler naciowy,
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Mieszamy serek z jogurtem i śmietaną do konsystencji gęstego sosu.
- Dodajemy posiekaną zieleninę, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz do smaku.
- Przekładamy do miseczki, dekorujemy pietruszką i pieprzem.
- Obok w salaterkach i na półmiskach układamy pokrojone w paski warzywa.
- Idealne na przystawkę lub na przyjęcie z bufetem.