Cukiniowe kąski pizzowe - idealna przekąska imprezowa!

Cukiniowe kąski pizzowe - idealna przekąska imprezowa!
Autor: Shutterstock Plastry cukinii łatwo można zmienić w mini pizze
łatwy
25 min
6

Cukiniowe kąski pizzowe to danie idealne dla osób na diecie ketogenicznej, a także dla miłośników smaku pizzy, którym zwyczajnie brakuje czasu na przygotowanie ulubionego przysmaku. Zrobisz je w 15 minut, ich smak ucieszy domowników i gości.

SKŁADNIKI

  • 3 cukinie
  • paczka salami w plastrach
  • opakowanie sera mozzarella
  • 250 g pomidorów koktajlowych
  • ulubione świeże zioła - pasują tu posiekana bazylia, szczypiorek, tymianek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cukinię pokrój w grube plastry.
  • Plasterki salami pokroić na mniejsze kawałki.
  • Mozzarellę zetrzeć na tarce o grubych oczkach
  • Pomidorki koktajlowe przekroić na pół.
  • Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i lekko posmarować lub spryskać oliwą.
  • Plasterki cukinii ułożyć na blaszce, na każdym położyć kawałek salami, połówkę pomidora, posypać serem i ulubionymi ziołami.
  • Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 10-15 minut, do roztopienia się sera i ewentualnego lekkiego zrumienienia.
CUKINIA: Dlaczego warto ją jeść? Co można zrobić z cukinii?
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej