Ciasto francuskie z grzybami
2021-03-29

łatwy
20 min
4
Grzyby pieczone na chrupiącym cieście francuskim i oprószone czarnym pieprzem polecają się jako przekąska na zimno lub na ciepło - w obu wersjach wyśmienite. Do przygotowania pysznych grzybowych przekąsek można użyć pieczarek lub borowików. Wypróbujcie przepis na ciasto francuskie z grzybami!
SKŁADNIKI
- ciasto francuskie w rolce
- dorodne borowiki lub pieczarki – ok. 5 sztuk
- ser mozarella
- sos beszamelowy
- świeże oregano
- pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Ciasto francuskie rozłożyć, pokroić na prostokąty, wyłożyć na lekko natłuszczoną lub wyłożoną pergaminem blaszkę.
- Ciasto posmarować sosem beszamelowym, położyć plastry mozzarelli, pokrojone w plasterki grzyby i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
- Upiec w piekarniku w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru.