Ciasto francuskie z grzybami

2021-03-29
Ciasto francuskie z grzybami
Autor: thinkstockphotos.com
łatwy
20 min
4

Grzyby pieczone na chrupiącym cieście francuskim i oprószone czarnym pieprzem polecają się jako przekąska na zimno lub na ciepło - w obu wersjach wyśmienite. Do przygotowania pysznych grzybowych przekąsek można użyć pieczarek lub borowików. Wypróbujcie przepis na ciasto francuskie z grzybami!

SKŁADNIKI

  • ciasto francuskie w rolce 
  • dorodne borowiki lub pieczarki – ok. 5 sztuk 
  • ser mozarella 
  • sos beszamelowy
  • świeże oregano 
  • pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ciasto francuskie rozłożyć, pokroić na prostokąty, wyłożyć na lekko natłuszczoną lub wyłożoną pergaminem blaszkę.
  • Ciasto posmarować sosem beszamelowym, położyć plastry mozzarelli, pokrojone w plasterki grzyby i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
  • Upiec w piekarniku w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru.
Redakcja
więcej