Bagietka na sposób francuski: przekąska na imprezy

2021-03-29
Sylwestrowa przekąska : bagietka na sposób francuski
Autor: Sara Niedźwiecka Bagietka może by c podstawą do stworzenia małych kanapeczek z francuska kiełbasą lub foie gras
łatwy
30 min
4

Na imprezową przekąskę przygotuj bagietkę z typowo  francuskimi dodatkami. Polubią ją wszyscy, bo jest zarówno wykwintna, jak i sycąca. Na dodatek prosta i szybka do przygotowania!

SKŁADNIKI

  • bagietka
  • kiełbasa Auvergne
  • foie gras (pasztet z gęsich wątróbek można zastąpić zwykłym, drobiowym lub wieprzowym)
  • sos pomidorowy
  • musztarda Dijon

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Bagietkę pokrój na kromeczki.
  • Połóż plastry kiełbasy Auvergne albo posmaruj foie gras, doprawiając sosem pomidorowym lub musztardą.