Syrop na wzmocnienie Ewy Wachowicz. Tylko 3 składniki i 10 minut pracy
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Ewa Wachowicz od lat dzieli się swoimi autorskimi przepisami na pyszne dania i słodkie wypieki. Tym razem pokazała, jak zrobić domowy syrop wzmacniający odporność. To naturalny suplement diety, który warto stosować na jesieni i w zimie, kiedy szczególnie jesteśmy narażeni na różnego rodzaju infekcje. Poznajcie przepis na wzmacniający syrop Ewy Wachowicz.
Syrop na wzmocnienie – przepis Ewy Wachowicz
Specyfik, który poleca stosować Ewa Wachowicz, jest doskonałym uzupełnieniem codziennej diety. Dzięki niemu w łatwy sposób można zadbać o odporność i wzmocnić organizm. Do przygotowania domowego wzmacniającego syropu potrzebne są tylko trzy łatwo dostępne i pełne prozdrowotnych składników produkty. Aby samodzielnie przyrządzić syrop według przepisu Ewy Wachowicz, potrzebne są:
- cytryna – źródło witamy C, podnosi odporność i sprawia, że infekcja przebiega łagodniej
- imbir – ma właściwości przeciwwirusowe i antybakteryjne, wzmacnia układ odpornościowy
- miód – pomaga budować odporność, łagodzi przebieg przeziębienia i działa antybakteryjnie
Jak zrobić syrop na wzmocnienie Ewy Wachowicz?
Przepis Ewy Wachowicz na syrop wzmacniający z trzech składników jest prosty. Przygotowanie trwa około 10 minut. Potrzebna jest deska, nóż oraz czysty i suchy słoik. Układa się w nim warstwami plasterki cytryny i imbiru oraz miód. Zakręcony słoiczek należy wstawić do lodówki na dwie doby. Po tym czasie można go stosować, aby wzmocnić organizm i budować odporność.
Jak stosować syrop na wzmocnienie Ewy Wachowicz?
Ewa Wachowicz poleca stosowanie wzmacniającego syropu na jesieni i w zimie. Właśnie w tym czasie najłatwiej jest się rozchorować, złapać wirusa lub infekcję. Dlatego warto przygotować organizm na walkę z rożnego rodzaju bakteriami i już teraz zacząć stosować dobroczynny domowy syrop z trzech składników. Aby syrop wzmacniający w pełni zadziałał, należy stosować po jednej łyżeczce dwa razy dziennie. Najlepiej robić to rano i wieczorem.
SKŁADNIKI
- 1 cytryna
- 7 łyżek miodu
- kawałek świeżego imbiru
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Sparzoną wrzątkiem i dokładnie umytą cytrynę pokroić w plastry.
- Imbir obrać i pokroić na cienkie plasterki.
- Do czystego i suchego słoiczka ułożyć warstwę plasterków cytryny i imbiru. Wlać 1 łyżkę miodu. Układać do wyczerpania składników.
- Wypełniony składnikami słoiczek zakręcić i wstawić do lodówki na 2 dni
- Stosować po 1 łyżeczce dwa razy dziennie – rano i wieczorem.