Pijany arbuz, czyli niewinnie wyglądający drink o dużej sile rażenia
2021-03-29
łatwy
5 min
4
Pijany arbuz to orzeźwiający drink na bazie owoców i kruszonego lodu. Nie należy dać się zwieść jego niewinnej urodzie. Ten różowy koktajl ma w sobie spora dawkę alkoholu, więc trzeba dawkować go sobie z umiarem.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 2 części arbuza
- 1 część melona
- 100 ml tequili
- 50 ml rumu
- 150 ml soku z cytryny
- syrop z trzciny cukrowej
- drobno pokruszony lód
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Owoce obierz, usuń z nich pestki i zblenduj lub rozgnieć widelcem, a następnie wymieszaj z lodem w shakerze lub słoiku.
- Do naczynia wlej kolejno: tequilę, rum, sok cytrynowy i syrop. Zamknij naczynie i dokładnie wymieszaj składniki.
- Przelej do szklanki i udekoruj kawałkiem melona.