Mrożona kawa z tonikiem na patyczkach - sorbet tonicpresso ze świeżymi owocami
2021-03-29
łatwy
10 min
4
Mrożona kawa z tonikiem na patyczkach, czyli sorbet tonicpresso ze świeżymi owocami to przepis autorstwa Mistrza Polski Baristów – Marcina Rusnarczyka. To niekonwencjonalny pomysł, którego efekt z pewnością zaskoczy niejednego kawosza. Kawowe lizaczki z dodatkiem owoców orzeźwią w upalny dzień!
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 150 ml toniku
- 1 espresso 40 ml
- świeże owoce – np. maliny, borówki
- kilka listków mięty
- 2-3 kostki lodu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Połącz ze sobą tonic i espresso.
- Do foremek na lody włóż owoce i miętę, zalej tonikiem z kawą i włóż patyczki.
- Umieść na kilka godzin w zamrażarce.