Jesienny retro koktajl z whisky i cydru z jabłkami i cynamonem
2022-11-22
łatwy
5 min
4
Jesienny retro koktajl z whisky i cydru z jabłkami i cynamonem najlepiej smakuje w długie jesienne wieczory. Otula niczym ciepły koc, rozgrzewa jak gorąca herbata i wprowadza w błogi nastrój.
SKŁADNIKI
- 60 ml cydru jabłkowego
- 60 ml whisky
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- odrobina Angostura Aromatic Bitters lub innego gorzkiego likieru
- Do dekoracji:
- plastry jabłek i pomarańczy
- laska cynamonu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cukier wymieszać dokładnie z gorzkim likierem i cydrem w niskiej szklance do drinków.
- Kiedy cukier całkowicie się rozpuści dodać kostki lodu i wlać whisky.
- Udekorować plasterkami jabłka, pomarańczy i laską cynamonu.
Nalewki domowe