Jesienny retro koktajl z whisky i cydru z jabłkami i cynamonem

Jesienny retro koktajl z whisky i cydru z jabłkami i cynamonem
Autor: Shutterstock Jesienny retro koktajl z whisky i cydru z jabłkami i cynamonem to idealny drink na piątkowy wieczór w domu.
łatwy
5 min
4

Jesienny retro koktajl z whisky i cydru z jabłkami i cynamonem najlepiej smakuje w długie jesienne wieczory. Otula niczym ciepły koc, rozgrzewa jak gorąca herbata i wprowadza w błogi nastrój.

SKŁADNIKI

  • 60 ml cydru jabłkowego
  • 60 ml whisky
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • odrobina Angostura Aromatic Bitters lub innego gorzkiego likieru
  • Do dekoracji:
  • plastry jabłek i pomarańczy
  • laska cynamonu
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Cukier wymieszać dokładnie z gorzkim likierem i cydrem w niskiej szklance do drinków.
  • Kiedy cukier całkowicie się rozpuści dodać kostki lodu i wlać whisky.
  • Udekorować plasterkami jabłka, pomarańczy i laską cynamonu.
Nalewki domowe
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej