Zapomnij o dżemie i twarożku. Pyszny farsz do naleśników zrobisz z tych nieoczywistych składników
Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Pyszne naleśniki wypełnione doskonałym farszem to pomysł na wytrawne śniadanie lub sycący obiad. W tym przepisie poznacie nadzienie do naleśników, które bije na głowę inne receptury. Dzięki niemu naleśniki na słono jeszcze nigdy nie smakowały tak dobrze. Jeżeli lubicie wytrawne naleśniki, koniecznie sprawdźcie ten łatwy przepis. Wystarczy zrobić je tak raz, a inne dodatki pójdą w odstawkę.
Jaki farsz do naleśników na słono?
W tym łatwym i szybkim przepisie farsz do domowych naleśników robi się z nieoczywistych składników. Aż trudno uwierzyć, że te produkty po połączeniu mogą stworzyć tak wyśmienite wytrawne nadzienie do naleśników. Wszystkie składniki są łatwo dostępne bez względu na porę roku, a wiele z nich zawsze jest w domu. Najlepszy farsz można więc przygotować z tego, co zalega w lodówce. Dzięki temu nic się nie zmarnuje. Powstanie za to najlepszy na świecie farsz do naleśników.
Z czego zrobić farsz do naleśników? Aby przygotować pyszne naleśniki wypełnione po brzegi wybornym wytrawnym nadzieniem, należy zaopatrzyć się w takie produkty jak:
- ser żółty
- jajka ugotowane na twardo
- cebula
- szczypiorek
- majonez
- olej do smażenia
- przyprawy – sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Jak zrobić najlepszy farsz do naleśników?
Przepis na pyszne nadzienie do wytrawnych domowych naleśników nie jest trudny. Wystarczy połączyć składniki w odpowiedniej kolejności, doprawić je i nałożyć na naleśniki, formując ruloniki. To naprawdę łatwy przepis, z którym poradzą sobie nie tylko doświadczeni kucharze, ale i ci początkujący.
Jak więc przyrządzić najlepszy farsz do naleśników na słono? Z tym sprawdzonym przepisem nadzienie uda się za pierwszym razem, a naleśniki będą smakować obłędnie.
- 1. krok – podsmażenie cebuli
- 2. krok – posiekanie jajek ugotowanych na twardo
- 3. krok – wymieszanie jajek z żółtym serem, cebulą i szczypiorkiem
- 4. krok – doprawienie farszu i połączenie go z majonezem
- 5. krok – nałożenie farszu na naleśniki i zwinięcie ich w ruloniki
Czym wzbogacić farsz do naleśników?
W tym sprawdzonym przepisie farsz do naleśników wytrawnych przygotowuje się z kilku składników, które w połączeniu tworzą pyszną i aromatyczną pastę. To podstawowy przepis, który można modyfikować i dodawać inne składniki, które podkręcą smak naleśnikowego nadzienia. Fani ostrych dań mogą dodać papryczkę chili świeżą, mieloną lub w płatkach. Zamiast cebuli sprawdzi się szalotka, a szczypiorek zastąpi natka pietruszki lub koperek. Smak farszu do naleśników podkręci także czosnek. Osoby, które są na diecie i liczą kalorie, zamiast majonezu mogą dodać do nadzienia naleśnikowego gęsty jogurt grecki lub serek śmietankowy o obniżonej zawartości tłuszczu.
SKŁADNIKI
- 200 g startego żółtego sera
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 cebula
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę, aż się zeszkli. Patelnię zestawić z ognia.
- Jajka obrać i drobno posiekać. Przełożyć do miski.
- Dodać podsmażoną cebulę, starty żółty ser i drobno posiekany szczypiorek. Wymieszać.
- Dodać majonez i doprawić solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać.
- Na naleśniki nakładać porcje farszu i zawijać w rulony.
- Podawać z ulubionym sosem, na przykład czosnkowym.