Naleśniki ze szparagami i łososiem

2021-03-29
Naleśniki ze szparagami
Autor: photos.com Naleśniki ze szparagami świetnie smakują z dodatkiem wędzonego łososia
łatwy
40 min
4

Gdy tylko pojawią się świeże szparagi, wypróbuj przepis na naleśniki ze szparagami i wędzonym łososiem. Delikatne, puszyste i aromatyczne naleśniki ze szparagami to prawdziwe niebo w gębie i chyba jeden z najlepszych pomysłów na wytrawne naleśniki. Sprawdź, jak zrobić smaczne naleśniki z nadzieniem ze szparagów, gęstej śmietany i aromatycznego łososia. 

SKŁADNIKI

  • 500 g ciasta naleśnikowego
  • 1 wiązka szparagów
  • 1 opakowanie 100 g wędzonego łososia
  • łyżka gęstej śmietany
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Przygotuj ciasto naleśnikowe według ulubionego przepisu. Ostaw na 20 minut.
  • W tym czasie zagotuj duży garnek osolonej wody. Obierz szparagi, umyj, podziel w poprzek na dwie, trzy części.
  • Gdy woda zacznie wrzeć, wrzuć je do niej na 10 minut. Odlej wodę, odetnij górne części szparagów na długości ok. 10 cm.
  • Pozostałe części szparagów zmiksuj z wędzonym łososiem i śmietaną. Dopraw do smaku i pozostaw to nadzienie w cieple.
  • Usmaż naleśniki. 
  • Na każdy naleśnik nałóż 2-3 łyżeczki nadzienia i dwie górne części szparagów.
  • Przygotowane naleśniki trzymaj w ciepłym piekarniku. Podawaj od razu, posypane świeżo zmielonym pieprzem.