Naleśniki z kremem kokosowym czyli raffaello w kilka chwil

Naleśniki z kremem kokosowym czyli domowe raffaello w kilka chwil
Autor: Shutterstock Naleśniki raffaello to pyszna domowa wersja znakomitego kokosowego deseru.
łatwy
35 min
6

Kokosowy krem przypominający w smaku popularne Raffaello można użyć do przygotowywania ciast, deserów tortów. Znakomicie sprawdzi się również jako wypełnienie do naleśników na słodko. Gdy  raz spróbujesz naleśników raffaello będziesz z pewnością do nich wracać.

SKŁADNIKI

  • 12 naleśników
  • 1 małe opakowanie serka mascarpone
  • 1 małe opakowanie śmietany kremówki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki mielonych migdałów

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Naleśniki przygotować wg przepisu: Jak zrobić idealne ciasto naleśnikowe?
  • Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, uważając by się nie zważyła.
  • Do ubitej śmietany dodawać stopniowo mascarpone i miksować na wolnych obrotach, aż się połączą.
  • Na koniec dodać wiórki i mielone migdały i delikatnie wymieszać łyżką.
  • Naleśniki posmarować cienką warstwą kremu, zwinąć w rulon.
  • Opcjonalnie udekorować świeżymi owocami lub płatkami kokosowymi lub migdałowymi.
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej