Krokiety naleśnikowe z nadzieniem pieczarkowo-jajecznym

Krokiety naleśnikowe z nadzieniem pieczarkowo-jajecznym
Autor: Shutterstock Krokiety nadziane pieczarkami i jajkami ugotowanymi na twardo to pyszna i niedroga przekąska
łatwy
45 min
4

Krokiety naleśnikowe z nadzieniem pieczarkowo-jajecznym to świetna alternatywa dla naleśników nadziewanych mięsem. Pożywne krokiety bardzo łatwo przygotować. Jajeczno-grzybowe nadzienie będzie smakować każdemu. Wypróbuj przepis na naleśniki nadziewane pieczarkami i jajkami ugotowanymi na twardo i ciesz się smakiem tej pysznej przekąski. 


Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Pieczarki pokroić drobno lub zetrzeć na tarce. Usmażyć na maśle.
  • Jajka drobno posiekać, wymieszać z pieczarkami, żółtym serem i posiekaną natką pietruszki. 
  • Naleśniki nadziewać farszem. Farsz ułożyć na środku połowy naleśnika, zawinąć równolegle brzeg, następnie boki i zrolować. 
  • Krokiety zrumienić na gorącym tłuszczu.
  • Podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym