Krokiety naleśnikowe z nadzieniem pieczarkowo-jajecznym
2021-03-29

łatwy
45 min
4
Krokiety naleśnikowe z nadzieniem pieczarkowo-jajecznym to świetna alternatywa dla naleśników nadziewanych mięsem. Pożywne krokiety bardzo łatwo przygotować. Jajeczno-grzybowe nadzienie będzie smakować każdemu. Wypróbuj przepis na naleśniki nadziewane pieczarkami i jajkami ugotowanymi na twardo i ciesz się smakiem tej pysznej przekąski.
Przepis przygotowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 12 naleśników przygotowanych według przepisu Jak zrobić naleśniki na krokiety według Magdy Gessler
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 200 g pieczarek
- 2 łyżki masła
- 100 g tartego sera żółtego typu mozzarella
- 1 pęczek pietruszki
- olej do smażenia lub masło klarowane
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Pieczarki pokroić drobno lub zetrzeć na tarce. Usmażyć na maśle.
- Jajka drobno posiekać, wymieszać z pieczarkami, żółtym serem i posiekaną natką pietruszki.
- Naleśniki nadziewać farszem. Farsz ułożyć na środku połowy naleśnika, zawinąć równolegle brzeg, następnie boki i zrolować.
- Krokiety zrumienić na gorącym tłuszczu.
- Podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym