Dwa dania za jednym zamachem. Naleśnikowe tacosy podbiją każdy stół

Dwa dania za jednym zamachem. Naleśnikowe tacosy podbiją każdy stół
Autor: Shutterstock
łatwy
10 min
4

To śniadanie to idealne połączenie smaków. Napakowane tacosy z naleśników sprawdzą się o najróżniejszych porach dnia, a smakować będą doprawdy wyśmienicie. A ich przygotowanie nikomu nie powinno sprawić większych problemów. Rozsmakuj się w tych naładowanych tacosach z naleśników.

Połącz dwa dania w jedno przepyszne. Rozkochaj się w tym smaku

Tacos i naleśniki w jednym? Tak poproszę! To idealne połączenie, które sprawdzi się na każdą porę dnia - od śniadania, aż po kolację. No i cóż... nie zaszkodzi również, że smakuje obłędnie i jest niezwykle proste do przygotowania, każdy sobie z tym poradzi.

Z kolejnych plusów nie da się zapomnieć, że danie to można całkowicie pod siebie dostosować. Zmień mięso, całkowicie je pomiń lub przygotuj inaczej. Zaszalej z warzywami dodają pomidory, paprykę, kukurydzę czy ogórki. Dodaj więcej ostrego sosu albo nie dodawaj go wcale - to od nas zależy, jak będzie wyglądało nasze danie.

Jest to ciekawa wariacja klasycznych tacosów, która wychodzi pełna smaku i aromatu. Cała rodzina nie będzie mogła się jej oprzeć. Jeśli chcemy możemy przygotować więcej naszych smakowitości i podawać je jako ciekawą przekąskę na imprezie.

Jeśli kiedyś choć raz robiłeś naleśniki, ten przepis będzie jak spacer po parku, jeśli nie? Na pewno sobie bez problemu poradzisz. Wystarczy kilka chwil wolnego czasu, by można było się nim zajadać.

SKŁADNIKI

  • 1,5 szklanki mleka
  • 5 jajek
  • 1 łyżka oleju 
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 8 plastrów boczku
  • ostry sos
  • ser tarty
  • syrop klonowy
  • szczypiorek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
  • Na blachę wykładamy plastry boczku.
  • Pieczemy około 10 minut.
  • W tym czasie w misce mieszamy 1 jajko, olej, mleko, sól, proszek do pieczenia i mąkę.
  • Kiedy masa będzie gładka, smażymy partiami.
  • Kiedy usmażymy wszystkie naleśniki, na tej samej patelni smażymy jajka.
  • Ostry sos mieszamy z syropem klonowym.
  • Naleśniki wypełniamy jajkami, boczkiem, serem, szczypiorkiem i sosem.
Jak zrobić NALEŚNIKI idealne?
Kinga Goldstein

Ukończyła studia na Uniwersytecie Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy na kierunku Edytorstwo. Fascynuje ją wszystko związane z urodą, wszelkimi medycznymi nowinkami i zdrowym jedzeniem (a przynajmniej przeważnie zdrowym). Uwielbia sama wypróbowywać wszelkie domowe …

więcej