NA DESER – Mini Świderki Czekoladowe z musem mascarpone, owocami i syropem klonowym
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Na deser, na podwieczorek lub po prostu, gdy zapragniesz czegoś słodkiego. Mini Świderki Czekoladowe z musem mascarpone i owocami oraz syropem klonowym to świetny pomysł. Sprawdź jakie to proste i pyszne!
SKŁADNIKI
- Makaron Lubella Mini Świderki z czekoladą
- 1 opakowanie (400 g)
- nektarynki 4 sztuki
- serek mascarpone 250 g
- orzechy laskowe 50 g
- syrop klonowy 50 ml
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Na pierwszy ogień… Makaron Lubella ugotuj według przepisu na opakowaniu. Orzechy upraż w piekarniku przez ok. 15 minut (bez tłuszczu), w temperaturze 160°C.
- W międzyczasie… Serek mascarpone rozbij, ugniatając go łyżką, aż stanie się miękki.
- To już prawie meta! Ugotowany makaron wymieszaj z pokrojonymi w ósemki nektarynkami. Podaj go na serku mascarpone. Całość posyp pokruszonymi orzechami laskowymi i polej syropem klonowym.