Ciasto, które sprawdzi się na śniadanie. Wystarczy kilka składników

Dieta wegetariańska
Na śniadanie, deser czy przekąskę - to ciasto sprawdzi się idealnie. Przepyszne ciasto kawowo-jagodowe jest proste w przygotowaniu, a smakuje wyśmienicie. Wystarczy kilka składników, by je przygotować, a efekt zachwyci każdego. Rozkoszuj się nim niezależnie od pory roku.
Ciasto, które sprawdzi się na śniadanie. Rodzina będzie zachwycona
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto kawowe z borówkami to wspaniały pomysł na ciekaw śniadanie czy deser. Jest proste w przygotowaniu, a smakuje wyśmienicie. Nie potrzebujemy wielu składników, by przygotować niezwykle aromatyczne ciasto, które rozkocha każdego.
To ciasto łączy w sobie różne aromaty, które perfekcyjnie ze sobą współgrają. Co więcej, możemy do tego ciasta użyć zarówno świeżych, jak i mrożonych owoców, dzięki czemu przygotujemy je niezależnie od pory roku. Sprawdzą się zarówno borówki, jak i jagody, truskawki czy maliny.
Ciasto kawowo-borówkowe świetnie sprawdzi się nie tylko na śniadanie. To ciasto pięknie się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej. Wystarczy kilka chwil, by je przygotować, a czas jest wart efektu, który otrzymamy.
Jeśli więc nie mamy pojęcia co przygotować z borówek, ten przepis sprawdzi się idealnie. Kilka prostych kroków pozwoli się nam rozkoszować przepysznym ciastem, które zasmakuje każdemu. Chwytaj więc za potrzebne składniki i zaskocz rodzinę przepysznym ciastem.
SKŁADNIKI
- 100 g miękkiego masła
- 2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z prawdziwej wanilii
- 210 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 1 szklanka świeżych borówek
- 70 g orzechów włoskich
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka cynamonu
- cukier puder
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W misce ucieramy masła z cukrem na puszystą masę.
- Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy.
- Dodajemy wanilię.
- Mąkę, sól, cynamon kawę i proszek do pieczenia mieszamy w osobnej misce.
- Dodajemy do masy stopniowo na przemian ze śmietaną.
- Dodajemy borówki oraz orzechy i delikatnie mieszamy.
- Ciasto przelewamy do formy.
- Pieczemy przez około godzinę w 175 stopniach.
- Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.