Truskawki pod owsiano - orzechową kruszonką
2021-12-22
łatwy
25 min
1
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Z truskawkami, jabłkami, jagodami... Prawie każde zapiekane owoce pod kruszonką sprawdzą się w tym dietetycznym przepisie idealnie.
398 kcal, 13 g białka, 20 g tłuszczu, 46 g węglowodanów
Przepis pochodzi z serwisu jeszcolubisz.pl, kompleksowego programu dietetycznego online, obejmującego:
- 16 rodzajów diet online do wyboru
- spersonalizowany plan dietetyczny
- jadłospis z przepisami i listą zakupów
- opiekę wykwalifikowanego dietetyka
- monitoring aktywności fizycznej
SKŁADNIKI
- 4 łyżki płatków owsianych górskich
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki syropu klonowego
- 1 szklanka mrożonych truskawek
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Płatki owsiane rozdrobnij za pomocą blendera. Wymieszaj z masłem, syropem i wiórkami kokosowymi.
- Na dno naczynia żaroodpornego przełóż rozmrożone owoce. Wierzch posyp przygotowaną kruszonką.
- Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 15 minut.
Jesz co lubisz - nowy program dietetyczny online