Truskawki pod owsiano - orzechową kruszonką

2021-12-22
Truskawki pod owsiano - orzechową kruszonką
Autor: Shutterstock W wersji niskokalorycznej, truskawki można podać z sorbetem cytrynowym
łatwy
25 min
1

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Z truskawkami, jabłkami, jagodami... Prawie każde zapiekane owoce pod kruszonką sprawdzą się w tym dietetycznym przepisie idealnie.
398 kcal, 13 g białka, 20 g tłuszczu, 46 g węglowodanów

Przepis pochodzi z serwisu jeszcolubisz.pl, kompleksowego programu dietetycznego online, obejmującego:

  • 16 rodzajów diet online do wyboru
  • spersonalizowany plan dietetyczny
  • jadłospis z przepisami i listą zakupów
  • opiekę wykwalifikowanego dietetyka
  • monitoring aktywności fizycznej

Sprawdź dietę dla siebie >

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki syropu klonowego
  • 1 szklanka mrożonych truskawek

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Płatki owsiane rozdrobnij za pomocą blendera. Wymieszaj z masłem, syropem i wiórkami kokosowymi.
  • Na dno naczynia żaroodpornego przełóż rozmrożone owoce. Wierzch posyp przygotowaną kruszonką.
  • Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez około 15 minut.
Jesz co lubisz - nowy program dietetyczny online