Trufle - wykwintne słodkości domowej roboty [PRZEPIS]
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          średni
      
      
        
          15 min
      
      
        
          4
      
    Trufle to wyrafinowane słodkości, które doskonale sprawdzą się jako deser podczas romantycznej kolacji, wieczoru z koleżankami albo własnoręcznie przygotowany prezent. Sprawdż, jak zrobić trufle!
SKŁADNIKI
- 10 dag różnych orzechów
 - 12,5 g gorzkiej czekolady
 - 2,5 dag masła
 - 5 dag cukru
 - 2 łyżki kakao
 - kakao, wiórki kokosowe lub orzechy (do dekoracji)
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Orzechy zrumień na patelni bez tłuszczu.
 - Czekoladę i masło rozpuść na parze.
 - Następnie wymieszaj z orzechami, kakao i cukrem.
 - Po ostudzeniu uformuj z masy kuleczki, po czym obtocz je w zmielonych orzechach, kakao lub wiórkach kokosowych.