Smakuje jak brownie, a nie trzeba go piec. Ten deser to hit w moim domu

Dieta bezglutenowa
Dieta wegetariańska
Ten przepyszny rulon smakuje jak brownie, a nie trzeba go piec. Aromatyczny deser, który jest niezwykle czekoladowy i wyśmienicie smakuje. To prosty sposób na ciekawy deser, który jest prosty w przygotowaniu i nie trzeba się nad nim zbytnio napracować.
Brownie, ale takie nie do końca, Tego deseru warto spróbować
Rolada z ciasta brownie to przepyszny deser, który w smaku i konsystencji przypomina surową masę na brownie. Smakuje przepysznie i nie trzeba jej piec. Wychodzi intensywnie czekoladowa i lepka. Nie ma jednak co się stresować jajkami czy mąką, w tym przepisie nie znajdziemy tych składników.
Do przygotowania potrzebować będziemy tylko miski, łyżki i lodówki. Ten deser sprawdzi się więc idealnie na upalne dni. Co więcej, sprawdzi się również idealnie dla osób niejedzących gluteny. Bez problemu można również przygotować ten deser w formie wegańskiej, wystarczy jedynie wybrać wegańską czekoladę.
O dziwo jest również zdrowszą alternatywą dla klasycznego brownie. W końcu masło orzechowe, migdały i kakao to składniki, które są wypełnione błonnikiem, przeciwutleniaczami i zdrowymi tłuszczami.
Ten prosty do przygotowania deser smakuje wyśmienicie, jest prosty w przygotowaniu i sprawdzi się na przepyszny dodatek do kawy czy herbaty. Sprawdzi się dla osób, które nie lubią piec, a są miłośnikami brownie. Przygotuj ten deser już dziś.
SKŁADNIKI
- 1 i 1/2 szklanki mielonych migdałów
- 50 g niesłodzonego kakao
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki syropu klonowego
- 60 g masła orzechowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 40 g czekolady
- Do dekoracji:
- ciemna czekolada (ok. 50 g)
- sól, orzechy, wiórki kokosowe
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W dużej misce mieszamy migdały, kakao i sól.
- Dodajemy masło orzechowe, syrop klonowy i wanilię.
- Całość dokładnie mieszamy, aż do otrzymania gładkiej masy.
- Dodajemy posiekaną czekoladę.
- Masę rozkładamy na papierze do pieczenia.
- Zwijamy ją w ciasny wałek.
- Wkładamy do lodówki na około godzinę do stwardnienia.
- Polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy wybranymi dodatkami.
- Ponownie wkładamy do lodówki na około 30 minut.