Pudding z tapioki na mleku migdałowym z bananem i owocami leśnymi
2021-12-22
łatwy
20 min
1
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Mleczny delikatny pudding z tapioki w połączeniu z owocami to świetny zamiennik wysokocukrowych budyni. Sprawdź sam ten smak!
396 kcal, 6 g białka, 14 g tłuszczu, 70 g węglowodanów
Przepis pochodzi z serwisu jeszcolubisz.pl, kompleksowego programu dietetycznego online, obejmującego:
- 16 rodzajów diet online do wyboru
- spersonalizowany plan dietetyczny
- jadłospis z przepisami i listą zakupów
- opiekę wykwalifikowanego dietetyka
- monitoring aktywności fizycznej
SKŁADNIKI
- 4 łyżki tapioki, małego granulatu
- 1 ½ szklanki mleka
- 1 banan
- ¾ szklanki mrożonej mieszanki owoców leśnych
- 1 łyżeczka miodu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- W garnku umieść mleko i zagotuj.
- Do gotującego się mleka wsyp tapiokę i mrożone owoce. Gotuj je na wolnym ogniu, co chwilę mieszając, przez 20-25 minut do czasu, aż perełki staną się przezroczyste i miękkie.
- Banana obierz i pokrój.
- Pudding przełóż do miseczki, dodaj miód, wymieszaj i odstaw do stężenia. Na wierzchu ułóż banana.
Jesz co lubisz - nowy program dietetyczny online