Pudding z tapioki na mleku migdałowym z bananem i owocami leśnymi

2021-12-22
Pudding z tapioki na mleku migdałowym z bananem i owocami leśnymi
Autor: Shutterstock Puding z tapioki warto wzbogacić dodatkiem świeżych owoców
łatwy
20 min
1

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Mleczny delikatny pudding z tapioki w połączeniu z owocami to świetny zamiennik wysokocukrowych budyni. Sprawdź sam ten smak! 
396 kcal, 6 g białka, 14 g tłuszczu, 70 g węglowodanów

Przepis pochodzi z serwisu jeszcolubisz.pl, kompleksowego programu dietetycznego online, obejmującego:

  • 16 rodzajów diet online do wyboru
  • spersonalizowany plan dietetyczny
  • jadłospis z przepisami i listą zakupów
  • opiekę wykwalifikowanego dietetyka
  • monitoring aktywności fizycznej

Sprawdź dietę dla siebie >

SKŁADNIKI

  • 4 łyżki tapioki, małego granulatu
  • 1 ½ szklanki mleka
  • 1 banan
  • ¾ szklanki mrożonej mieszanki owoców leśnych
  • 1 łyżeczka miodu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • W garnku umieść mleko i zagotuj.
  • Do gotującego się mleka wsyp tapiokę i mrożone owoce. Gotuj je na wolnym ogniu, co chwilę mieszając, przez 20-25 minut do czasu, aż perełki staną się przezroczyste i miękkie.
  • Banana obierz i pokrój.
  • Pudding przełóż do miseczki, dodaj miód, wymieszaj i odstaw do stężenia. Na wierzchu ułóż banana.
Jesz co lubisz - nowy program dietetyczny online