Najlepszy deser na walentynki robię z 3 składników. Urzeka smakiem i rozpływa się w ustach

deser z 3 składników na walentynki
Autor: Shutterstock Weź puszkę mleka i wsyp te 2 składniki. Ten pyszny deser to walentynkowy hit.
łatwy
10 min
2

Dieta bezglutenowa

Dieta wegetariańska

W tym roku walentynkowym hitem jest pyszny i rozpływający się w ustach deser. Wystarczą trzy popularne składniki i 10 minut wolnego czasu, aby samodzielnie go przygotować. To pomysł nie tylko na znakomitą przekąskę, ale i słodki prezent, który roztopi każde serce. Poznajcie prosty i szybki przepis na walentynkowy deser z 3 składników.

Co na deser w walentynki?

Walentynki to święto zakochanych obchodzone 14 lutego. Przywędrowało do nas z USA i szybko zdobyło rzeszę fanów. Aby ten dzień był udany, warto samodzielnie przyrządzić nie tylko kolację, ale i słodki deser, który stanie się zwieńczeniem tego pełnego miłości święta. W tym roku warto postawić na nowość. Pyszny i idealnie słodki deser na walentynki można zrobić z trzech prostych składników w kilka minut. Jak zrobić taki walentynkowy słodki przysmak? Poniżej znajdziecie prosty przepis.

Walentynkowy deser – tylko 3 składniki

Do przygotowania znakomitego deseru idealnego na walentynki potrzebne są tylko trzy składniki. Produkty, które są niezbędne, aby go zrobić, można kupić w każdym sklepie spożywczym. Są dostępne przez cały rok.

Jakie więc składniki są potrzebne, aby zrobić wyborny deser na walentynki dla ukochanej osoby? Lista jest bardzo krótka i obejmuje takie produkty jak:

Jak zrobić deser na walentynki?

Przepis na walentynkowy deser z trzech składników jest nie tylko łatwy, ale i szybki. Przygotowanie jest banalnie proste. Deser robi się w kilka minut, ale trzeba schłodzić go w lodówce. Warto skorzystać z tego przepisu nie tylko ze względu na łatwość i szybkość przygotowania tego deseru. To superpomysł na prezent dla bliskiej osoby.

Jak więc zrobić najlepszy deser na walentynki? To tylko trzy składniki i kilka minut wolnego czasu. Smak tego wybornego deseru zachwyci smakiem i roztopi każde serce.

  • 1. krok – wymieszanie mleka skondensowanego z kakao i cynamonem
  • 2. krok – zagotowanie masy
  • 3. krok – przelanie masy do foremki i schłodzenie w lodówce
  • 4. krok – pokrojenie masy na małe porcje i obtoczenie ich w kakao

SKŁADNIKI

  • 1 puszka mleka skondensowanego zagęszczonego
  • 3 łyżki kakao + do obsypania
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mleko skondensowane przelać do rondelka. Wsypać kakao i cynamon. Wymieszać, tak aby nie było grudek. Zagotować na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając.
  • Masę przelać do niedużej foremki lub miseczki wyłożonej folią spożywczą. Wierzch wyrównać.
  • Formę przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki, aż masa stężeje.
  • Wyjąć z formy i pokroić na mniejsze kawałki. Obsypać kakao.
  • Podawać na deser i jako słodką przekąskę.
Beszamel - kakao
Anna Szulc-Górska
Redaktor

Dyplomowana dziennikarka z doświadczeniem w public relations. Wielbicielka zdrowego odżywiania, kuchni tajskiej i włoskiej. Fanka psychologicznych thrillerów, szwedzkich kryminałów, kina moralnego niepokoju i teleturniejów z wiedzy ogólnej. Skarbnica niepotrzebnych informacji. W przyszłości …

więcej