Mus truskawkowy z mascarpone i mlekiem skondensowanym [przepis]

2021-03-29
Mus truskawkowy z mascarpone i mlekiem skondensowanym [przepis]
Autor: thinkstockphotos.com Kremowy mus truskawkowy to świetny pomysł na deser owocowy o każdej porze roku
łatwy
15 min
4

Mus truskawkowy doskonale smakuje o każdej porze roku. Proponujemy wersję na bogato - z serkiem mascarpone i mlekiem skondensowanym. Przetestuj nasz przepis na truskawki!

SKŁADNIKI

  • 400 g truskawek
  • 250 g serka mascarpone
  • 1/2 puszki mleka skondensowanego

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Truskawki umyć, odszypułkować. Pokroić na połówki lub ćwiartki.
  • Przełożyć do płaskiego naczynia, dokładnie rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
  • Dodać mascarpone, zgnieść na papkę, wlać mleko skondensowane i całość dokładnie wymieszać.
  • Przełożyć do pudełka i wstawić do zamrażarki. Mrozić przynajmniej 6 godzin.