Mini arbuzy - przepis na galaretkę z skórce limonki
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Mini arbuzy do efektowne słodkie przekąski, które doskonale sprawdzą się na przyjęciu dla najmłodszych, jak i ich rodziców. Przygotowanie mini arbuzów jest bardzo proste. Sprawdź, jak to zrobić.
SKŁADNIKI
- 4 limonki
- 1 galaretka czerwona (wiśniowa lub truskawkowa)
- kilka ziarenek sezamu
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Limonki dokładnie myjemy i kroimy na pół.
- Wydrążamy z nich miąższ w taki sposób, aby nie uszkodzić skórki. Dokładnie wyparzamy.
- Rozrabiamy galaretkę według przepisu na opakowaniu i kiedy zacznie zastygać przelewamy ją do przygotowanych wcześniej połówek limonek. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
- Przed podaniem ostrym nożem przekrajany wzdłuż każdą połówkę limonki, aby powstały ćwiartki. Dekorujemy sezamem, imitującym pestki.