Mini arbuzy - przepis na galaretkę z skórce limonki

2021-03-29
M. K.
Mini arbuzy - przepis na galaretkę z skórce limonki
Autor: Shutterstock Mini arbuzy - mini desery dla małych gości.
łatwy
15 min
4

Mini arbuzy do efektowne słodkie przekąski, które doskonale sprawdzą się na przyjęciu dla najmłodszych, jak i ich rodziców. Przygotowanie mini arbuzów jest bardzo proste. Sprawdź, jak to zrobić.

SKŁADNIKI

  • 4 limonki
  • 1 galaretka czerwona (wiśniowa lub truskawkowa)
  • kilka ziarenek sezamu

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Limonki dokładnie myjemy i kroimy na pół.
  • Wydrążamy z nich miąższ w taki sposób, aby nie uszkodzić skórki. Dokładnie wyparzamy.
  • Rozrabiamy galaretkę według przepisu na opakowaniu i kiedy zacznie zastygać przelewamy ją do przygotowanych wcześniej połówek limonek. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
  • Przed podaniem ostrym nożem przekrajany wzdłuż każdą połówkę limonki, aby powstały ćwiartki. Dekorujemy sezamem, imitującym pestki.
M. K.