Masa marcepanowa: jak zrobić? Łatwy przepis
      2021-03-29
      
          
      
    
    
    
    
    
  
                  
          
          łatwy
      
      
        
          20 min
      
      
        
          4
      
    Masa marcepanowa doskonale nadaje się do dekoracji ciast i modelowania ozdób. Przepis na masę marcepanową, który przedstawiamy, jest prosty w wykonaniu, a efekt - wyśmienity w smaku!
SKŁADNIKI
- 100 g migdałów
 - 100 g cukru pudru trzcinowego Diamant
 - kilka kropli olejku migdałowego
 - opcjonalnie: łyżka wody różanej
 
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Migdały sparzyć, obrać z ciemnej skórki, bardzo dokładnie zmiksować i połączyć z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT oraz olejkiem migdałowym (opcjonalnie: także z wodą różaną).
 - Zagnieść masę (w razie potrzeby dodając odrobinę więcej olejku migdałowego), uformować kostkę i przechowywać w lodówce.