Masa marcepanowa: jak zrobić? Łatwy przepis

2021-03-29
Masa marcepanowa
Autor: mat. prasowe Diamant Masa marcepanowa świetnie smakuje sama w sobie - nie tylko jako pyszna dekoracja
łatwy
20 min
4

Masa marcepanowa doskonale nadaje się do dekoracji ciast i modelowania ozdób. Przepis na masę marcepanową, który przedstawiamy, jest prosty w wykonaniu, a efekt - wyśmienity w smaku!

SKŁADNIKI

  • 100 g migdałów
  • 100 g cukru pudru trzcinowego Diamant
  • kilka kropli olejku migdałowego
  • opcjonalnie: łyżka wody różanej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Migdały sparzyć, obrać z ciemnej skórki, bardzo dokładnie zmiksować i połączyć z cukrem pudrem trzcinowym DIAMANT oraz olejkiem migdałowym (opcjonalnie: także z wodą różaną).
  • Zagnieść masę (w razie potrzeby dodając odrobinę więcej olejku migdałowego), uformować kostkę i przechowywać w lodówce.