Lukier na pączki. Przepis na lukier, który zrobisz w 5 sekund
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Lukier na pączki na tłusty czwartek można zrobić w kilka chwil. To nic trudnego. Wystarczy zmiksować cukier puder z sokiem cytrynowym. Można ewentualnie dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową. I lukier do pączków gotowy! Wystarczy polać nim jeszcze gorące pączki i można od razu zajadać!
SKŁADNIKI
- 150 g cukru pudru
- 3 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym na gładką masę.
- Tak przygotowanym lukrem pokryć jeszcze ciepłe pączki. Lukier natychmiast zastygnie.
- Wierzch każdego pączka posypać kawałeczkami kandyzowanej skórki pomarańczowej
Lukier do pączków jak z cukierni: jak zrobić lukier do pączków
Lukier do pączków jak z cukierni zrobisz tak szybko, jak robią go w cukierni, gdzie nikt nie ma czasu na długie mieszanie składników. Lukier do pączków z naszego przepisu jest tak prosty, że do jego przygotowania wystarczy naprawdę kilka sekund - gdy używasz miksera. Zarówno przygotowanie lukru do pączków, jak i jego aplikacja zajmą niewiele czasu, a polukrowane pączki zachwycą skontrastowanym smakiem. Do lukrowania pączków polecamy użycie pędzelka silikonowego.
Zobacz GALERIĘ z przepisami na PĄCZKI małe i duże!