Lukier do pączków? Błyskawiczny przepis, dzięki któremu przygotujesz idealny lukier w zaledwie 5 sekund!

Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Lukier na pączki na tłusty czwartek przygotujesz w mgnieniu oka! Wystarczy wymieszać cukier puder z odrobiną soku cytrynowego, a dla odświętnego akcentu dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową. Gotowym lukrem polej jeszcze ciepłe pączki, a potem... od razu się delektuj!
Lukier do pączków jak z cukierni: jak zrobić lukier do pączków
Lukier do pączków jak z cukierni zrobisz tak szybko, jak robią go w cukierni, gdzie nikt nie ma czasu na długie mieszanie składników. Lukier do pączków z naszego przepisu jest tak prosty, że do jego przygotowania wystarczy naprawdę kilka sekund - gdy używasz miksera. Zarówno przygotowanie lukru do pączków, jak i jego aplikacja zajmą niewiele czasu, a polukrowane pączki zachwycą skontrastowanym smakiem. Do lukrowania pączków polecamy użycie pędzelka silikonowego.
Zobacz GALERIĘ z przepisami na PĄCZKI małe i duże!
SKŁADNIKI
- 150 g cukru pudru
- 3 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym na gładką masę.
- Tak przygotowanym lukrem pokryć jeszcze ciepłe pączki. Lukier natychmiast zastygnie.
- Wierzch każdego pączka posypać kawałeczkami kandyzowanej skórki pomarańczowej