Knedle z kaszy manny i twarogu z programu Zakupy pod Kontrolą
2021-03-29
łatwy
15 min
4
Knedle z kaszy manny i twarogu to propozycja deserowa Darka Kuźniaka, słynącego z nietypowego podejścia do kuchni. Knedle z kaszy manny i twarogu to pyszny deser, który można osłodzić miodem.
Przepis pochodzi z 10 odcinka programu Zakupy pod Kontrolą. Prowadzący program Małgorzata Krupa i Darek Kuźniak pod „okiem kamer” próbują zmienić dotychczasowe nawyki żywieniowe i przyzwyczajenia zakupowe bohaterów. Czy odnoszą sukces? O tym dowiesz się, oglądając Zakupy pod Kontrolą w każdą niedzielę na antenie TVP2 o 19:35
SKŁADNIKI
- Biały ser, 200 g
- Kasza manna, 6 łyżek
- Mąka pełnoziarnista, 2 łyżki
- Sól, szczypta do smaku
- Jogurt naturalny, 100 g
- Mieszanka mrożonych owoców, 200 g
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Zmiel twaróg w maszynce do mielenia i przełóż do miski. Do twarogu dodaj żółtka, kaszę mannę, mąkę pełnoziarnistą i szczyptę soli. Zagnieć ciasto i wstaw je na 30 minut do lodówki.
- W garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli i łyżki oleju.
- Teraz przełóż ciasto na stolnicę, uformuj wałek, a następnie pokrój w plasterki i uformuj kluseczki.
- Gotuj kluski przez 7 minut. Gotowe knedle odsącz na sitku.
- Knedelki podawaj z jogurtem naturalnym i owocami.