Budyń jaglany na mleku migdałowym z daktylami i malinami
2021-12-22
łatwy
30 min
1
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Intensywnie czekoladowy budyń z egzotycznym akcentem migdałów i daktyli. Prawdziwy cud na pocieszenie w chwilach zwątpienia w sens diety.
403 kcal, 11 g białka, 9 g tłuszczu, 80 g węglowodanów
Przepis pochodzi z serwisu jeszcolubisz.pl, kompleksowego programu dietetycznego online, obejmującego:
- 16 rodzajów diet online do wyboru
- spersonalizowany plan dietetyczny
- jadłospis z przepisami i listą zakupów
- opiekę wykwalifikowanego dietetyka
- monitoring aktywności fizycznej
SKŁADNIKI
- 100 g malin
- 2 łyżeczki kakao, naturalnego ciemnego
- 1 szklanka mleka
- 4 sztuki daktyli suszonych
- 5 łyżek suchej kaszy jaglanej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Gotuj kaszę w mleku z dodatkiem suszonych owoców przez około 15-20 minut.
- Następnie dodaj kakao i zmiksuj na gładki krem.
- Budyń przełóż do miseczki. Na wierzchu ułóż owoce.
Jesz co lubisz - nowy program dietetyczny online