Budyń jaglany na mleku migdałowym z daktylami i malinami

2021-12-22
łatwy
30 min
1

Dieta wegańska

Dieta wegetariańska

Dieta niskokaloryczna

Intensywnie czekoladowy budyń z egzotycznym akcentem migdałów i daktyli. Prawdziwy cud na pocieszenie w chwilach zwątpienia w sens diety. 
403 kcal, 11 g białka, 9 g tłuszczu, 80 g węglowodanów

Przepis pochodzi z serwisu jeszcolubisz.pl, kompleksowego programu dietetycznego online, obejmującego:

  • 16 rodzajów diet online do wyboru
  • spersonalizowany plan dietetyczny
  • jadłospis z przepisami i listą zakupów
  • opiekę wykwalifikowanego dietetyka
  • monitoring aktywności fizycznej

Sprawdź dietę dla siebie >

SKŁADNIKI

  • 100 g malin
  • 2 łyżeczki kakao, naturalnego ciemnego
  • 1 szklanka mleka
  • 4 sztuki daktyli suszonych
  • 5 łyżek suchej kaszy jaglanej

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Gotuj kaszę w mleku z dodatkiem suszonych owoców przez około 15-20 minut.
  • Następnie dodaj kakao i zmiksuj na gładki krem.
  • Budyń przełóż do miseczki. Na wierzchu ułóż owoce.
Jesz co lubisz - nowy program dietetyczny online