Brzoskwiniowo-migdałowa beza: przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie
2021-03-29
łatwy
20 min
4
Brzoskiwniowo-migdałowa beza to przepis z programu TVP2 Pytanie na Śniadanie. Pyszny i niebanalny deser dla ukochanej kobiety, dziewczyny, mamy, babci proponuje Celina Statkiewicz gotujący gość PnŚ.
Więcej inspirujących przepisów znajdziecie codziennie w porannym programie TVP2 „Pytanie na śniadanie”
SKŁADNIKI
- płatki migdałów
- puszka brzoskwiń
- 2 duże jajka
- 100 g cukru
- lody waniliowe
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Migdały upraż w piekarniku lub na patelni.
- Brzoskwinie pokrój na kawałki, ułóż w miseczce, na środek połóż lody. Wsadź miskę do zamrażalnika.
- W międzyczasie ubij pianę z białek na sztywno dodając cukier w trakcie ubijania.
- Wyjmij miseczkę z brzoskwiniami. Posyp prażonymi migdałami i połóż ubitą pianę na górze deseru tak jak ci się podoba.
- Teraz miseczkę wsadź do piekarnika pod rozgrzany grill na 2 minuty lub do momentu aż wierzch bezy się przyrumieni.